Al jaren zet Egbert Bos zich in voor een make-over van het gebiedje waar hij woont aan de Elburgse haven. Vele jaren lobbyen en werken ten spijt maakt het rijtje bedrijfspanden tussen palingrokerij Van Triest en De Slenk aan de haven nog altijd een wat troosteloze indruk. Dit in schril contract tot de veelgeprezen schoonheid van het oude stadje zelf.

Metamorfose
Maar nu lijkt er toch schot te komen in de metamorfose die Bos voor zich ziet. Hij heeft alle eigenaren van de op locatie aanwezige panden op één lijn gekregen, er is een mooi bouw-ontwerp gemaakt en projectontwikkelaar Wim Prins heeft de plannen afgelopen week via Zoom gepresenteerd aan de gemeenteraad. Een officiële reactie is er nog niet, maar officieus hoort Bos niets dan lof uit de raad.

LOE naar haven?
Hierboven zie je een video-impressie van de geplande nieuwbouw die de naam ‘De Nieuwe Haven van Elburg’ draagt. Bos en Prins denken beide dat het moet lukken om het project in de loop van 2023 op te leveren. Beluister via de link hieronder De Buurtgenoot Radio van afgelopen woensdag waarin we er uitgebreid over spraken met Egbert Bos. Hij verklapte daarin ook dat hij graag wil dat de Lokale Omroep Elburg (LOE) waarvan hij voorzitter is, naar ditzelfde stekje aan de haven verhuist.

Uitzending op de LOE (klik op De Buurtgenoot van 30 juni, het interview met Egbert start op 10:20)

Meer info: denieuwehavenelburg.nl

 

Lees ook deze artikelen: