Open Monumentendag 2021

In diverse gemeenten op de Noord-Veluwe is er van alles te bezichtigen en te doen tijdens de Open Monumentendagen 2021. Het landelijke thema dit jaar is ‘mijn monument, jouw monument’.

Open Monumentendag in Harderwijk

In Harderwijk zijn 43 monumenten opengesteld voor het publiek. Zo kun je wandelen in de tuin van De Essenburgh en tijdens een stadswandeling naar binnen in de Krijcokelder. Kijk voor alle deelnemende monumenten en verdere informatie op de website van de Open Monumentendag.

Open Monumentendag in Oldebroek

In Oldebroek doen, voor zover bekend eind augustus, twee monumenten mee met de Open Monumentendagen. Boerderijmuseum de Bovenstreek is zaterdag 11 september geopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Tussen dezelfde tijden stelt ook Stichting Yestercar de deuren open. De Stichting Yestercar beheert en restaureert een eigen collectie mobiel cultureel erfgoed, dat grotendeels bestaat uit veterane automobielen van het merk Volvo met een enkele luchtgekoelde Volkswagen. De bouwjaren zitten tussen 1947 en 1977. Binnen de collectie valt ook een ruim aantal tweewielers van divers pluimage evenals memorabilia uit dezelfde periode.

Open Monumentendag in Elburg

In Elburg worden de Open Monumentendagen traditiegetrouw samen gevierd met de Botterdagen. Het programma, op zaterdag 11 september, is in verband met de Covid-19 situatie wel onder voorbehoud. Raadpleeg de website voor de meest actuele informatie. Tevens kun je stemmen op het Monument van het Jaar.

Open Monumentendag in Hattem

Ook in Hattem is er van alles te doen tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september. Zo zijn Molen de Fortuin, de Grote- of Andreaskerk, het Stadhuis en de Dijkpoort geopend voor het publiek. Daarnaast worden er o.a. stadswandelingen gehouden. Raadpleeg voor het volledige, actuele programma Visit Veluwe.

Tekst en foto: schijnwerpersopdeveluwe.nl

Lees ook deze artikelen: