Het klinkt allemaal wat hip en er zitten vast bergen gemeenschapsgeld in, maar… eerlijk is eerlijk: zo’n creatief en inspirerend rapport zagen we zelden op de redactie van De Buurtgenoot. We hebben het over de Roadshow (de Karakteristiek-Duurzaam-Erfgoed-dag), die een paar weken geleden plaatsvond in Elburg en op basis waarvan nu een interessant verslag is verschenen. De provincie Gelderland, enkele gemeenten, de TU Delft en University of Florence gingen samen op onderzoek uit hoe je in een monumentale binnenstad toch vorm kunt geven aan de energietransitie.

Toen we aan het 140 pagina’s tellende rapport begonnen verwachtten we hele lappen droge tekst, maar dat pakte anders uit. In ons wekelijkse radioprogramma hopen we binnenkort met enkele van de opstellers verder in te zoomen op de inhoud, maar hierbij laten we je alvast de 7 leukste visuals zien die we in het document tegenkwamen. Liever direct de diepte in? Hier lees (en bekijk) je het hele verslag.

Bron / (c): cultuurenerfgoed.gelderland.nl / gemaakt door: Craig Martin, Carbon Pacman, Riccardo Pulselli, Andy van den Dobbelsteen, Siebe Broersma, Leo Gommans, Michiel Fremouw, Greg Keeffe, Nikoletta Dimitriou, Franziska Mack

Lees ook deze artikelen: