Persbericht Gemeente Elburg
Elburg, 28 oktober 2021

32 sociale appartementen op Wimpel 6

Het college van burgemeester en wethouders geeft het groene licht voor de ontwikkeling van 32 appartementen op de locatie Wimpel 6, de voormalige openbare basisschool De Vrijheid. Wethouder Lyda Sneevliet ziet het als een welkome ontwikkeling. “Dit initiatief biedt perspectief aan hen die op zoek zijn naar een compacte woning in de directe omgeving van belangrijke voorzieningen, zoals winkelcentrum De Vrijheid. Deze plek biedt voldoende ruimte voor zowel de bouw van 32 appartementen in de sociale sector als voor het parkeren.” De gemeente draagt nu het eigendom van Wimpel 6 over aan ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling BV uit Apeldoorn en Janssen Vastgoed BV uit Elburg.

Inzetten op sociale huur

Volgens wethouder Lyda Sneevliet gaat het om een welkome aanvulling op de bestaande woonvoorraad: “Het gaat om 16 kleinere appartementen, mooi voor één persoonshuishoudens. De andere 16 zijn wat ruimer en bedoeld voor compacte tweepersoonshuishouden. Het is de bedoeling dat de appartementen door UWOON verhuurd gaan worden. Juist voor senioren, starters en alleenstaanden is het moeilijk om een geschikte betaalbare woning te vinden. We verwachten dan ook dat voor deze appartementen veel belangstelling bestaat.”

Ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling BV en Janssen Vastgoed BV gaan nu samen aan de slag met het ontwerp van het gebouw op de locatie. Zij betrekken de omwonenden hierbij. Hierna zal de bestemmingsplanprocedure worden doorlopen.

Lees ook deze artikelen: